Schovávaná

Schovávaná

Anotace: těm, co ránem tiše číhají v pasážích bez těžkých víček

Den je skoro pryč
Je pozdě brečet nad rozlitým ranním splínem
Je brzy začít do sklenic zavařovat staré chyby
V den
Kdy vlaky nevyjedou z dlouhých tunelů
Vedoucích skrze moře

Je skoro nad ránem
Ptáci začali zpívat noční písně k probuzení
Lidí zpitých pod peřinami
Kdy den je skoro pryč
A nový nestačil načít novou krabici mléka
Ani otevřít pusu a pořádně si zazívat

Tma se mi vpletla do vlasů
Ovinula mi zápěstí pouty
Klíče vhodila novému dnu do kapsy
A nahlas se smála
Když mizela v průčelí bezejmenné pasáže

Klopýtala jsem za ní
Ale nezbylo z ní nic než černé tečky uprostřed mých modrých očí
Jako připomínka pout
Co mě vážou k novým dnům
A taky toho
Že se ještě někdy vrátí
Aby vyplnila prázdné řádky bezesných chvil

Točila jsem se v kruhu
Číhala na jakékoliv zaváhání
Ale den je znovu skoro pryč
Svítá
A uprostřed mých očí
Si tma hraje s tvými nateklými víčky
Na schovávanou
Autor její alter ego, 26.06.2011
Přečteno 333x
Tipy 35
Poslední tipující: Stoneman, padající do neznáma, James Libustka, Leedram, Live to fight, Eclipse, Víla, ilona, Fighting Dreamer, Bernadette, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

díky za pochvalné názory, těší ;)

21.07.2011 19:26:00 | její alter ego

Je to nádherně sepsané, ale smutné zároveň.. Kam to lidstvo jednou dospěje?
"Kdybych to já byl býval věděl, tak by jsem sem já byl býval raději nechodil.."
ST, máš za celkovou myšlenku díla...
Těším se na další..
S úctou,
Lee...

19.07.2011 20:08:00 | Leedram

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí