Protinožec

Protinožec

Anotace: Myšlenku stvořil člověk

Pohledem do prázdna, pocitem cizoty,
líbám kůru staletých dubů,
slyším jak dýchají, míza s krví se mísí,
vítr větve jemně pohladí, čekajíc sladké dobroty,
ověšen vírou a předsudky, nevidíš krásu,
odcházím, zhnusen, v nezměrném studu,
les zmizel, strom zemřel, a po nich zbylo jen,
planina vyprahlá, a pár dubových sudů.

Miluji se s přírodou a se sny,
slizká zloba, touhy bláznů, křečovitý smích,
střeste se slov nevědoucí, z vás nikdo nesní,
já viděl palác plný jedovatých hadů, kostry králů,
a hrůzu v očích dvorních dam, pohledem z prázdna,
spatřen,na trůnu sedící, opilý mnich.

Modravý labyrint plný smějících se klaunů,
ledové střely k zemi se snášejí, pálíc na dotyk,
jsem obětí hvězd, těch přestrojených střelců,
nehybné postavy, na pozdrav kynou,
mrazivá hudba ze země Ticha, myšlenky věků,
žehrajíc na Život, potají hynou.
Autor crac, 26.06.2011
Přečteno 415x
Tipy 6
Poslední tipující: Chancer, lexus, ECHO PARAZIT
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Rád bych si někdy vyzkoušel být sám sobě protinožcem :-)

26.06.2011 23:00:00 | Chancer

Hééééj super dílo,sem z toho úplně v kreku.

26.06.2011 20:27:00 | ECHO PARAZIT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí