Pri mori

Pri mori

Anotace: No comment,please.

Pri mori

Už prišiel môj čas a idem v diaľ
Zanechávam za sebou môj strašný žiaľ.
Odídem z rodnej krajiny
z mojej malej,krásnej dediny.

V diale sa vydám a odídem preč,
s mojím ľudom neviem nájsť spoločnú reč.
Odchádzam za voľnosťou,spolu s vetrom v tvári,
odchádzam preč:za hory a do dialí.

Keď prídem k moru,kde sa škrek čajok nesie
a prídem k valu vĺn,zaspievam staré piesne,
pod nohami jemný piesok a nad hlavou modré nebo,
zistím,že ešte viac si želám byť s tebou.
Neteší ma svet,ani ten vetrík v tvári....
Ja som tu a ty si zostal v diali.
Budem ťa hľadať a k tebe sa vrátim zas:
a nocou zaznie náš hlas!

Budeme kráčať pod modrou klenbou oblohy,
budeme sledovať vlnky na mori,
načúvať jeho šumu a spevu čajok
a tešiť sa,že odišli sme do diaľok!

Nad hlavou budeme mať státisíce hviezd
tichý a šerý je za letnej noci les.
A potom k moru zas-spolu kráčať budeme
kým do našej zeme nodôjdeme.
Autor Elyona, 27.06.2011
Přečteno 279x
Tipy 2
Poslední tipující: NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné dílko, pro mě hodně smutné, ale zní mi, jako ze srdce, z myšlenek, vzpomínek... ST!***

03.07.2011 10:08:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí