Diamantový déšť..

Diamantový déšť..

Anotace: .. na Saturnu, pokračování

Čím níž se propadá
tím víc tíž cítí
briliantů hromada
střemhlav se řítí

spolu s ním ve spadu
jenž se roztápí
koloběh démantů
Saturnu kvapí

po krupobití vše
posbírá zbylé
ze dna pece tiše
nejtěžší bílé

kusy jsou nejníže
kde je dlaň sevře
v jádru stav beztíže
rty pootevře

zubama nehtama
kameny brousí
hledě do neznáma
prachem se rdousí

ustřihne z hedvábí
prstenců tenkou
tkaninu, teď aby
závoj s čelenkou


protkával démanty
se čtyřmi Céčky
nejdražší varianty
svatební vlečky

celého vesmíru
jen a jen pro Ni..
najednou v gejzíru
v němž tlak ohromný

vytrysknul k povrchu
planety plynné
diamantů sprchu..
snad ho nemine

ať práci ukončí
o sto let dříve
než vklad svůj zúročí
v básni pravdivé
Autor Petbab, 29.06.2011
Přečteno 392x
Tipy 19
Poslední tipující: PIPSQUEAK, ilona, Maryje..., hašlerka, Doradan, Jiná, labuť, Psavec, Květka Š., Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

lépe krupobití..

30.06.2011 13:37:00 | mademoiselle secret

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí