Jedna jako druhá

Jedna jako druhá

Anotace: napsala jsem v tramvaji...

Sbírka: Básně

Proč ona má vždycky víc?
Proč ona? a já nic?
Pokud vím, jsme jedna jako druhá,
jedna bohatá, ta druhá na krásu chudá.

Ta starší budoucnost si maluje,
ta mladší chaos žití miluje.
- obě však žijí okamžikem

Jedna s klukama si randí,
druhá svobodě zas fandí.
- obě však navzájem se respektují.

Ta jménem na A miluje ruch,
ta na M pro všechny je vzduch.
- obě však slyšeti jsou dosti.

Prvorozená za tmy domů razí,
druhorozená prochází temnou fází.
- obě však osudem jsou zkoušené.

Světlo na všechny se mračí,
Boží drží hubu rači.
- obě však stejný humor pojí.

Jednu zajímá biologie,
tu druhou zas psychologie.
- obě však shodují se v lennosti.

A s pavoukem nerada žije,
M snese vodu jen, když ji pije.
- obě však strach z výšek mají.

Gringer nesportuje,
Ela posiluje.
- obě však vždy něco bolí.

- Mýlíte se kamarádi,
nejsme stejné, však za to rády
že nás něco spojuje.
Autor Ela, 01.07.2011
Přečteno 276x
Tipy 1
Poslední tipující: Gringer
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí