OČI

OČI

Anotace: Oči které, nejen vidí

OČI
jiskří, život v nich září
Utají i věk, zvláště v stáří
Bez šance jsou i velcí lháři
neví-li, co psáno v kalendáři
Oči jsou prý okna do duše
Zní to tak velmi jednoduše
Jak však i znalý lékař praví
v očích je vidět odraz zdraví
Oči pohledem také i mluví
Co říkají nebo jen tak napoví
jedni rozumí, jiní se to nedoví
Hladí, varují! Co dál v zraku bují?
Výzva, nabídka, dík - povzbuzují
Třeba významné mrknutí oka
Každé jiné a kolikrát do roka?
Některý pohled bolí i mrazí
to znáte všichni, moji drazí
Někdy zas až dech se tají
vše nejvíc, milenci znají
Oči nejkrásnější, když se smějí
Do mládí i krásy tvář se změní
Autor RU 82, 01.07.2011
Přečteno 263x
Tipy 2
Poslední tipující: tato22
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí