noc kouzel zbavená

noc kouzel zbavená

Anotace: Jsme jenom lidé toužící po spřízněných duších.Před časem jsem na krátký,virtuální okamžik pocítil,že nejsem možná tak osamělý,jak se mi už pár let zdá.To když jsem poprvé zabrousil na tyto stránky.I tahle básnička je vlastně písničkou z rodící se desky.

NOC KOUZEL ZBAVENÁ

Čas nepřemýšlí o vteřinách
všechny spláchne bez milosti
i ta, která právě teď začíná
je už vlastně jen minulostí
Komu ukápne slza do vína?
když v dálce už slunce chřadne
jako květina
která zavoní
o vzápětí tiše zvadne
když zpátky už k obzoru zamíří
a soumrak do ulic vpadne
a forbína světa osiří
a černá opona spadne
když svíčka už na stole dohoří
a noc je rázem zas chladná
a co vyslovíš
odezní
jako pokaždé zase do prázdna

když víš, že i zítra nejspíš stejný tváře hvězd
prohoří nocí jako vích
a tvým snům úsvit nadělí ten stejný trest
jako sníh nad ránem roztají

Čas neví o tom, když do vína
třpytivá slza spadne
že láska je omamná květina
která voní, kvete a vadne
neví o tom, kdo v noci ho proklíná
kdo ji přežil s hlavou v dlaních
čas nesoudí
a netrestá
a nemá ani zdání
že slunce jak zbrojnoš ve zbrani
už se hlásí o svůj díl moci
a budíky ospale vyzvání
ranní rekviem za zbytek noci
za sny které nikdo už nedosní
co už zkrátka noc nepřežily
a nad ránem
roztály
jak vločky sněhobílý

Nevadí,vždyť zítra nejspíš stejný tváře hvězd
prohoří nocí jako vích....
Autor ingres, 03.07.2011
Přečteno 248x
Tipy 4
Poslední tipující: Satha, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí