Úvaha o mateřství

Úvaha o mateřství

Anotace: Můj momentální stav duše a pohledu na rodičovské radosti i starosti.

Co je to mateřství?

Ráno se probudit a tahat děti z postele.
Ráno se probudit, když děti křičí neděle.

Chystat jim snídaně a svačinky.
Dávat jim obětí a pusinky.

Obsazenou postel v noci mít.
A nejen s partnerem v ní být.

Ve chvílích vítězství s nimi být.
Při porážkách slova útěchy pro ně mít.

Ukázat jim jejich přednosti.
A naučit je žít z jejich nectnostmi.

Milovat jejich roztomilé předvádění.
Kárat je za jejich lumpačení.

Když nemoc se do dětského tělíčka vkrádá.
Maminka v noci mnohokrát vstává.

Na čelíčko obklad přiložit.
Medicínku a úsměv k tomu připojit.

Pofoukat rozbité kolínko.
Políbit to něžné ramínko.

Přes den učit je, že není dobré lenošit.
Raději úkoly rychle si vyřešit.

První lásky s nimi prožít.
Těmito časy s nimi projít.

Povzbudit je při chvílích rozchodu.
Přát jim odvahu při jejím novém příchodu.

Výchova někdy není žádný med.
Občas mám pocit, že Bohnice mám na dohled.

Milovat s nimi každou chvíli.
Být vděčni, že pro ně jsme žili.

Čas který jsme jim dali tolikrát.
Nám svým úsměvem vrátí mnohokrát

Kdo rodičem měl štěstí stát se.
Ví, že o starosti nemusí bát se.

Bát se o tvorečka, kterému život jsi dal.
S láskou pozorovat, jak vyrostl a jde dál.
Autor monakora, 03.07.2011
Přečteno 320x
Tipy 12
Poslední tipující: E.T.Jane, khantengri, Pevya, Elisha, hloubavá, labuť, CULIKATÁ, Doradan
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vidno,že ze srdce psáno
s nimi je opravdu hezčí každé ráno.
Jako malé dají pusu na tvář
když křičí, mami ty jsi spáč..
nebo jako větší
když dlouho v noci kčepčí
a pak spí celé dopoledne jak miminka
a já si říkám "stejně je to TA moje malinká"..

11.07.2011 07:44:00 | E.T.Jane

Cítím to zrovna tak.

05.07.2011 08:11:00 | Pevya

Jo, je to práce na plný úvazek! A pak přijde puberta a jsme takhle maličké! :-)))

04.07.2011 09:23:00 | hloubavá

Ve chvíli, kdy je přivedeme na svět, začneme se o ně zároveň i bát. Ale ten strach stojí za to!!!

03.07.2011 19:25:00 | labuť

Ano, přesně tak to je:-)).

03.07.2011 18:20:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí