Maluj

Maluj

Anotace: Malířství je poezie, která se vidí, ale necítí. Poezie je malířství, které se cítí, ale nevidí.

Přes slzy nevidí, zlomený usíná,
Tiše si pro sebe život proklíná ,
A krůpěje soli padají na polštář…
Prosím, řekni mi, že ještě si vzpomíná,
Na vše, co musel jsi přetrpět, myslívá-
že ještě neztrácí svou tvář…

Chyby nejsou okovy, co k zemi nás vážou,
Chybami se člověk učí, a knězi o nich kážou,
Nejsou to prohry, ale mezníky života,
Každou loď lze opravit, i když neslavně ztroskotá…

A já stejným způsobem uzmu tichá srdce,
Okamžik je podržím a zahřeju v ruce,
Dodáme jim barvu, třpyt a jas,
Zastavíme čas,
Vrátíme jim hlas…
Zbavíme se černé, do níž chtěla se skrýt,
Ukážeme, jak nádherný je pocit umět zase bít,
Jak málo stačí k tomu, k čemukoliv chceš!
V mém světě neexistuje slovo nezvládneš.

Není to iluze a ani klam,
Dokážeme zahojit každý šrám,
Co odkryjí jemné pastelové linie,
tančící s papírem v nejkrásnější píseň,
Nepotřebujeme čekat, až nás život zabije,
Nepotřebujeme zadusit radost a prohloubit tíseň.

Nechceme ničit a sny jiných bořit,
Potřebujeme cítit, znovu a nové tvořit,
Potřebujeme barvy, abychom byly šťastní,
Aby bylo možné oživit sny vlastní.
Možná to zní zvláštně,
Ale je-li někdo na dně,
Ať nezabíjí z vášně
a podívá se na mě.
Mám pro něj dvě slova, jedno z nich je daruj.
Odevzdej svou zlobu a zapomeň na ni,
A to druhé? Maluj,
a dokaž mi, že není nic, co ti ve štěstí brání.

Vše je plné světla, co zaslouží si pozornost,
Udělej z temné tmavou a z nouze ctnost,
Nech kolem sebe rozeznít zlaté zvonce,
Barevný je totiž svět, co nebere konce.
Autor Dameira, 03.07.2011
Přečteno 433x
Tipy 23
Poslední tipující: angellka, Gabrielle, Metcheque, tato22, seh, James Libustka, Danger, Učitel, Emmelia, Trystan ap Tallwch, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tahle se mi moc líbí! :)

11.09.2011 12:17:00 | Gabrielle

Moc hezké, je fajn, že tento typ poezie ještě existuje.

03.08.2011 18:27:00 | Metcheque

Krásná terapie,jen tak dál lečitelko :-)

29.07.2011 11:54:00 | Danger

mně se to moc líbí, krásné-ST!

11.07.2011 17:44:00 | Emmelia

Moudré a krásné

03.07.2011 19:09:00 | la loba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí