Boží muka

Boží muka

Anotace: Boží nářek

Trouchniví stará truhla dole v podpalubí mého života
je plná deště a pravdivých momentů, je tam i klam a lopota
Spodní proud unáší loďku mou chatrnou k místu jež neznám dnes
Jsem slabý nemocí, na konci cesty a náladu mou by nikdo as nepovznes

V ráhnoví shrben je Smrť, čeká v podezření mého úprku
stín sahá jeho do nezvyklých patvarů, tu kruh a trn, tu kus krku
Kdo ví, jak zhostí se věčné své úlohy, víru já ztrácím a mřu
Jsem starý jako On a možná více, já na světě sám se věky jak mezek dřu

Hoja hoj, hoja hoj, hoj nechť teče rum

Stvořil jsem Zemi, věříc v pokoj, sklízím však jen trpkou úrodu
je vrahem bratr a zlodějem přítel tvůj, spílám a lkám MÝM NÁRODŮM
Přináším poslední oběť starým bohům a Hostu již tisknu dlaň
Teď tančí, šílený, jeho škleb hrůzný a odporný, že nemohu se dívat naň

Hoja hoj, hoja hoj, hoj nechť teče rum
Hoja hoj, hoja hoj, hoj nechť teče rum
Autor Jan Rydl jr., 05.07.2011
Přečteno 339x
Tipy 11
Poslední tipující: tato22, Maryje..., hašlerka, hanele m., Mbonita, Donne, zenge, v.hercik
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

2 hanele: Pravda, byl jsem jím inspirován

06.07.2011 21:36:00 | Jan Rydl jr.

že by fanoušek Pratchetta? :o)

05.07.2011 14:41:00 | hanele m.

vítej na palubě
i kdy už se ta loď
pomalu potápí.
ST

05.07.2011 10:43:00 | zenge

honziku, se musime potkat jinde, než při stehovani...pak dame po Rumu..

05.07.2011 10:26:00 | v.hercik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí