Příčení 4

Příčení 4

Anotace: ...

Čtení z kávové sedliny

Dokonce “čtení z kávové sedliny”,
zkušený básník také ztvární:
Budou můj konec játra, ledviny
či problém kardiovaskulární?

Říci za tepla

Muži to raději za tepla řekla,
hůř se ji povídá v chladu,
k obědu husičku neupekla,
že si prý uloví bobříka hladu.

Plakat nad rozlitým mlékem

Neplačte nad rozlitým mlékem,
nedejte stresu další body,
proti slzám je dobrým lékem,
myslet i na obsah vody.

Spadnout kámen ze srdce

Spadl mu ze srdce obrovský kámen,
velmi se raduje – nedělá ciráty,
s tchyní je po dnešku konečně amen,
ne vždycky proklíná silniční piráty.

Cítit na sto honů

Cítit jsou výpary na sto honů,
dlužno dodat, ze velmi vonné,
soused zas pálí samohonu
a dělá tak věci nezákonné.

Být na pravdě Boží

Manžel je týden na pravdě Boží
a žena truchlení není mocna,
proto se názory stále víc množí,
že mu v tom byla nápomocna.

Být ruka v rukávu

Asi nebude ruka v rukávu,
silné pochybnosti mučí dívku,
nápadník neplatil nikdy za kávu,
třeba padla na podšívku.

Lámání chleba

U řeky došlo na lámání chleba,
souhlasně z vody labuť kývá,
tenhle úkon opravdu je třeba,
moc velké sousto by byla skýva.

Špička ledovce

S manželkou vylezl na špičku ledovce,
dolů se ale vrátil bez ní,
co asi prochází hlavou u vdovce,
když ho teď za vraždu vězní?

Tancovat, jak někdo píská

On tančí, jak manželka píská,
chybí mu přístup asertivní,
žena ho občas i pánvi tříská,
to manželství je prostě divný.

Za málo peněz málo muziky

Za málo peněz málo muziky,
vyhrála výhoda nízké ceny,
pozvali ke svatbě ruské mužíky,
zahráli do tance na hřebeny.

Jáma lvová

Do jamy lvové zdráhavě se plazí,
jako by ztěžkl o par centu,
„Milá rodino, moji drazí!“
zni úvod jeho testamentu.

Vlčí mlha

Řidič má před sebou mlhu vlčí,
na tachometru tempo plží,
kdo ji způsobil, vlci mlčí,
a když už mluví, mlží.

Ukázat zuby

Dovede ukázat i zuby
a v nich plomby z amalgamu,
strašně mu ale páchne z huby,
teď opravdu nešířím fámu.

Sysifovská práce

Tohle je úkol pro Sysifa,
v úspěch mi rozum věřit brání,
prý chce nový výbor FIFA
vymýtit z fotbalu podmazání.
Autor Ringo, 05.07.2011
Přečteno 283x
Tipy 2
Poslední tipující: tato22, Donne
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí