JAK SE LOUČÍ BÁSNÍCI

JAK SE LOUČÍ BÁSNÍCI

Anotace: Nebojte se...nikam nejdu...jen mi tato otázka byla mezi řečí položena :-))

JAK SE LOUČÍ BÁSNÍCI

Jak se loučí básníci ?
Ne s pompou, za potlesku
v záři lesku a s kyticí...

...jen jako když střídku v krajíci
rozpouštíš volně po jazyku
jako když náušnicí spodiny
cinkneš do obrubníku chodníku
a podle zvyku policejní hodiny
zavírá se krám a měsíc sám
a jediný zůstane s tou poběhlicí
Večernicí nerušen a nevnímán...

Jako když špína ulice
volně stéká po průzoru sklenice
a na hladině alkoholu se mění
ve skvrnu neřesti a vzdoru..
a dětského snění...

Jako když gramofon dohraje
poslední lampa zhasne
a můra v slepé pýše žasne
nad svou zmateností cesty do Ráje
a tím, že něco už není...

Jak podzimní listí, když ví
že prohraje, jako ta střídka chleba
co rozpouští se v břiše až po své okraje
a po letech znovu v ústech voní
jako lípa do kraje...
pro NĚHO a pro NÍ...

Básníci, odcházejí tiše....
Autor Houda, 11.07.2011
Přečteno 272x
Tipy 22
Poslední tipující: staranna, Maryje..., Kubino 2, hašlerka, labuť, Mbonita, Zasr. romantik, Linzerka, J sh' T r' k, danav, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vynikající !!

19.07.2011 16:10:00 | staranna

to se mi líbí moc...ST!

11.07.2011 21:41:00 | hašlerka

Jak kteří ... Někdo u toho nadělá rámusu! A někdo jen tak mlží! Ale mezi námi se rád(a) zdrží. :o))

11.07.2011 14:02:00 | Zasr. romantik

"když odchází kapela, slzu v oku mám"

11.07.2011 08:49:00 | J sh' T r' k

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí