PŘÍSAHA

PŘÍSAHA

Anotace: básnička jen tak...

PŘÍSAHA

"Ptám se tě
chceš jí chránit
jako jediný cit na světě
v bídě i nemoci
až jí cizí srazí na kolena
a ona bude přemožena
bez obrany, pomoci
a ty nebudeš si jist
co máš v zmatku nepokoje
jejich očí číst
které dítě není tvoje
až bude stará, pokroucená
zatracená žena
jsi si jist
že ten cit
budeš v sobě mít ??"

"Ano, neváhám
tak přísahám !!"

"A ty...
Ty o něj vážně nemáš strach?
Když na cestách šplhá do hor
klesá do hlubin, co jí, kde spí
když překračuje vlastní stín
čí klín zrovna klátí
a jestli se vrátí do náruče tvý ??
A jestli dálek prach
posedá mu do očí
a on se k tobě zády otočí, co pak ??
Ty vážně nemáš strach ??"

"Nemám, já to vydržím
to vím"

"Potom buďte navždy svoji"

V zimě, do lednového ticha
zvon se rozhoupal...
A my víme, jak to bylo dál ??
Autor Houda, 11.07.2011
Přečteno 253x
Tipy 17
Poslední tipující: staranna, Jeněcovevzduchukrásného, Maryje..., labuť, CULIKATÁ, Linzerka, J sh' T r' k, Bambulka, divoska_jaja
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná, ST.

18.07.2011 18:18:00 | Jeněcovevzduchukrásného

další nádhera

11.07.2011 08:51:00 | J sh' T r' k

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí