Srdce kamenné

Srdce kamenné

Anotace: ...............

jsem jako oblázek
co v proudu se omílá
nesen vstříc osudu
bez bázně a hany
hrany mi nezvoní
jíl pevně mě objímá
nebýt objetí jeho
tak plavím se nahý

v mělčinách splívám
přes jezy protančím
šrámy od balvanů
rychle se hojí
proti zlu bráním se
nikdy však neválčím
snažím si užívat
na pouti svojí

cestou se ztrácím
zrnka mě opouští
s nimi i síla
vzpírat se proudu
ačkoli voda kol
duše se vysouší
stále víc blíže
poslednímu soudu

laskavé moře slz
náruč otevírá
poslední okamžik
v ústech chuť slaná
srdce ač kamenné
ve mně se svírá
a duše na vlnách
je věčnosti dána
Autor James Libustka, 13.07.2011
Přečteno 301x
Tipy 34
Poslední tipující: tato22, JohnyD., Jiná, labuť, NikitaNikaT., hloubavá, E.T.Jane, danav, Mbonita, hašlerka, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tvé dílko mne uchvátilo, snad je to celkovým obsahem a skvělým závěrem. ST!***

14.07.2011 21:19:00 | NikitaNikaT.

zajímavě napsané

13.07.2011 22:07:00 | whiolet

Moc pěkné, umíš.St jako vrata:)

13.07.2011 17:37:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí