Až ...

Až ...

Anotace: Tak trochu předčasné přání (doufám), přesto - člověku se někdy honí v hlavě, co bude až... (vil. balada)

Až jednou zhasne plamen svíce
a duše dá se na tůru,
snad s tváří bílou od měsíce
řeknou ti v černém mundůru,
že jim tu chybím převelice
jak pevná zátka do sudu.
Nebo jak háček od udice,
až tady jednou nebudu?

Kdopak by nechtěl vědět více
zda-li se skrývá ve vzoru,
jenž otisk nechal na té klice
k paměti, co je v trezoru.
Jestli ta jeho investice
nedělá spíše ostudu?
Bude co vzít si z pod čepice
až tady jednou nebudu?

Já vím, že nikdy moje ruce
nestvoří sochu z mramoru,
nenajdou článek evoluce,
nebudou písty v motoru.
Přesto bych chtěla pro našince
zanechat verše bez studu -
najdou v nich obě strany mince,
až tady jednou nebudu.

Potom jak dobrý tabák v dýmce
završím práci osudu,
zůstanu v rýmech - ve vzpomínce,
až tady jednou nebudu.
Autor alea17, 13.07.2011
Přečteno 391x
Tipy 16
Poslední tipující: Danger, Maryje..., Monica., Emmelia, E.T.Jane, CULIKATÁ, Bambulka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Uplně cítím ten výdech,ach
Pěkná balada.

10.08.2011 06:45:00 | Danger

To se ti opravdu povedlo. Moc, moc, moc. :-) ST
;-)

31.07.2011 20:48:00 | Monica.

... až jednou nebe zavolá ...
... zůstane otisk? Kéž by v paměti a srdcích těch, kdož jsou nám nejbližšími ...

13.07.2011 19:10:00 | Bambulka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí