Voják

Voják

Anotace: jak z chlapce stal se muž

Sbírka: Se smutným koncem

Mladý kluk stojí před branou,
ano měl na vybranou.
Teď na hlavě bude mít baret,
a stane se z něj kadet.
Se zbraní v ruce hájit zájmy,
a plnit úkoly tajný.

Ve větru,dešti,sněhu,
nezná lásku,nezná něhu.
Tvář ošlehanou,tělo samá jizva,
i když sopka popel a lávu dštila.
Skálopevně stál aby bránil,
a ostatní chránil.

A z chlapce stal se muž,
který na obranu tasí nůž.
A během okamžiku,
během mžiku.
Viděl svůj život celý,
jak je uvnitř vyhořelý.

Smutek v očích má,
naposledy na slunce se podívá?
Když zezadu zbaběle,
zabijí ho přátelé.

Tak plyne ponaučení:
že i před přáteli záda si kryj,
nebo ti na palici dopadne kyj.
Autor Jacob P. Verlaine, 15.07.2011
Přečteno 425x
Tipy 1
Poslední tipující: tato22
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí