Otázky

Otázky

Anotace: ...

Otázky

Opýtam sa jednu vec:
Kto stvoril svet? Odpovedz!
Keď príde čas, kto ho zničí,
koho je vesmír,ak nie ničí,
kto vymyslel Boha, čary,
kto mi celý žvot marí?

Prečo svieti slnko na oblohe?
Kto každý večer zapaľuje zore?
Prečo svieti na oblohe hviezda
v noci sa tma vlády nevzdá
a vietor šumí v korunách stromov,
kam ide spať slnko,ak nie domov?
Prečo,ako ,kto a kde
možno sa to podobá detskej hre.
Ale tie básne zmysel majú,
hlboko v sebe ho ukrývajú.
Odpovedať je ťažké,to mi ver,
už uplynul čas detských hier.
Čítaš básne:Vzišli z mojich pier.
Ja dám otázku:ty nájdi odpoveď!
Ako správne pomenovať to ,keď
vánok čumí v korunách a vlasy strapatí,
keď hlas sa ti sám z hrdla vytratí
a len ticho stojíš:hľadíš okolo
si sám,a niet tam nikoho.
Len ten vietor šumí v korunách stromov
a ty sa nechceš vrátiť domov....

Otázku som ti dala:ty mi daj odpoveď!
Nechcem ju neskôr,odpovedaj hneď....
Autor Elyona, 16.07.2011
Přečteno 314x
Tipy 10
Poslední tipující: tato22, angellka, Emmelia, Matsuyama Tatsuko-chan, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Souhlasím... ke komu se modlit když ne k bohu? Koho ráno očekávat když ne slunce? A kam se vracet, když ne domů?
ST

20.07.2011 13:59:00 | Matsuyama Tatsuko-chan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí