Narozeninová pro tetu Helenku

Narozeninová pro tetu Helenku

Anotace: Básnička pro moji tetu, která je úžasná osoba a zaslouží si poděkování.

Životem proplouvá spousta lidí.
Někteří zůstanou, jiní s časem mizí.
Zážitky s prvními zahřejí u duše.
U druhých těžko se vzpomínka vykřeše.
Když člověk druhému štěstí do srdce vkládá,
mnohdy ani netuší, jak moc mu dává.
Slovem krásným po duši pohladit.
Úsměvem něžným celý den prozářit.
Nedokáže každý jen tak, ale úsměv z tebe,
je jako sám dar z nebe.
Kouzlo osobnosti nosíš v sobě
a spokojenost patří k tobě.
Tetičko moje ty záříš jasně,
svou dobrotu a lásku rozdáváš krásně.
V dětství člověk nedocení, jak milé lidi kolem sebe má.
Vnímá to samozřejmě a přitom neví, co mu život ještě přichystá.
S léty přibývá moudrost lidská.
Zjišťuji, že dobrota srdce není jistá.
Proto Ti děkuji za pěkné chvíle.
Prázdniny u tebe byly vždy milé.
Kdy kakao jsme ráno pily
a potom v obchodě za tebou byly.
Jak v požární nádrži jsme se koupaly
a malí pulci na nás při tom už skoro zírali.
Kdy kopací drát jsem poprvé poznala
a ránu od něj jsem nečekaně získala.
Když poprvé v životě jsem se opila
a těžké chvíle si u Vás v posteli zažila.
Nejdříve štamprli dala si s Romčou,
Potom přilítla druhá s Verčou.
Já dvakrát, oni jednou.
Já styděla se pak najednou.
Do dneška vidím, jak se ty dvě bavily
jak mě spolu ty malé ježibaby opily.
Hloupost dětskou jsi si s námi užila
a v některých chvílích bys mě beztak nejraděj zabila.
Trpělivost svatou máš odjakživa
a s Monikou Plachou jsi si to zakusila.
Do Punkevních jeskyní jste mě vzali
a dárek z Achátu jste mi tam dali.
Do dneška ho ve skříňce schovaný mám
a při pohledu na něj si krásnou vzpomínku udělám.
Hodně zdraví, štěstí, lásky přeji svojí kmotřičce.
Hodně šťastných chvil posílám své milované tetičce.

Krásné narozeniny přeje (snad už hodnější) Monička.
Autor monakora, 16.07.2011
Přečteno 813x
Tipy 4
Poslední tipující: CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí