Potkáš-li

Potkáš-li

Anotace: Pesimistický, nebo přece jen realistický závěr?

Potkáš-li


Potkáš-li na ulici křečka,
tak běžte třeba ke Flekům,
tam pivo není žádná břečka
a taky slušně chutná rum.

Potkáš-li na ulici sysly,
pozvi je do mléčného baru,
však mléko nesmí býti zkyslý,
to sysly přivedlo by k varu.

Potkáš-li na ulici mrože,
projděte oddělení Tesca,
ach je to trapas, Bože, Bože,
on ploutví prodavačku pleská!

Potkáš-li na ulici tchoře,
tak dobrý cíl je drogerie,
parfémů on tam najde moře,
s voňavým tchořem líp se žije.

Potkáš-li na ulici ovci,
navštivte prostor kolem Hlaváče,
skvěle ji přijmou bezdomovci,
dojetím zřejmě zapláče.

Potkáš-li na ulici skopce,
co takhle výšlap po Petřínu,
dolů to budete mít z kopce,
a proto také menší dřinu.

Potkáš-li na ulici krajtu,
dávejte pozor na lešení,
jinak jste rychle od sajrajtu,
to hezký pohled věru není.

Potkáš-li na ulici krysy,
tak nemusíte do Apenin,
blíž máte v Tatrách vrchol Rysy,
tam kdysi vylez také Lenin.

Potkáš-li na ulici ježky,
například v podobě párku,
potom se vydejte pěšky
do hájku nebo lesoparku.

Potkáš-li na ulici slona,
probuď v sobě štědré lidství,
obzvláště když to bude “ona”,
nabídni nákup ve zlatnictví.

Potkáš-li na ulici dalmatina
a zrovna jako z konve lije,
nevhodná nebude návštěva kina,
oni moc milují komedie.

Potkáš-li na ulici dlaska,
zajdi s ním prosím tě do cukrárny,
tenhle pták rád sladké tláská,
miluje mlsání, to je marný.

Potkáš-li na ulici hrocha,
s radou zas budu trochu prudit,
knížete Václava jezdecká socha
by mohla jeho zájem vzbudit.

Potkáš-li na ulici lamu,
a ty se ji začneš dvořiti,
s tipem na výlet vás zklamu,
tebe spíš nakopu do řiťi.

Potkáš-li na ulici člověka,
chápu tvou reakci v plné míře,
že tě ta událost poleká,
teď už se nejedná o milé zvíře.
Autor Ringo, 20.07.2011
Přečteno 359x
Tipy 14
Poslední tipující: alea17, divoska_jaja, Zasr. romantik, Mraveneček, ilona, CULIKATÁ, Linzerka, Donne
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí