MŮJ OTEC

MŮJ OTEC

Anotace: Prosím o jistou tolerantnost k pokusu o zveršované sdělení události. Děkuji!

Sbírka: ŽÁRLIVOST

Narodil se jako majetný
do světa, ne bez tíže
byl důvěřivý, měl potíže
ale chlap to byl vzletný
Světovou válku přežil hravě
i když ne právě na Pyjavě
Nezvládal dobu ve které žil
ač se snažil ze všech sil
navíc neměl, ani nestačil
Staral se, aby alespoň všichni naši
měli co jíst, třeba jen krupičnou kaši
Za prací musel daleko do ciziny,
jako tenkrát bez práce i mnozí jiní
Neklidný, nerad stával v zákrytu
Nebál se, proto také nešel do krytu
I přes bídu, život měl velice rád
Jen on věděl, proč zůstal venku stát
Tam počítal bombardovací svazy
Netušil, že kus bomby k zemi ho srazí
V cizí zemi leží a v neznámém hrobě
pokoj tvé duši a naše vzpomínka tobě
Autor RU 82, 22.07.2011
Přečteno 296x
Tipy 8
Poslední tipující: jitka.svobodova, CULIKATÁ, Květka Š., Houda, La Ragazza con Bandiere Ceche
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí