DARWINOVA TEORIE

DARWINOVA TEORIE

Anotace: Dnes už ale víme, že onen vědec se mýlil, živočišné druhy se nevyvíjejí kupředu v čase v závislosti na prostředí, nýbrž skokem se mění mezidruhově, takže pravdu měl spíše dr.Moreau, nikoliv Darwin. Vrhněme se na relevantní důkazy, které právě předkládám :

On byl slavík nesmělý
ona holka s tělem pumy
co to s chlapci hodně umí
a tak každý pondělí
upadali na lavičky
jak dvě šťastné holubičky...
A pak šli spolu k oltáři
ona kočka, on byl býk
štěstí psané ve tváři
a jak je zvyk, vzduchem lítá čočka...
A příbuzní se dostavili
pijavice, tety straky
plno vší a krysy taky
mámy hrdé pávice
a fotři měli opice
jak od rána už mužně pili...

On byl drak a ona lvice
co chce více a jeho pták
byl vždy tvrdý na omak
a než podzim zaťal dráp
na okap si sedl čáp...
A koťata se v hnízdě rojí
a talíře v kredenci
on byl skřivan, ona sova
a oba pilní mravenci
jak vlaštovičky ustarané
co se bojí o své mladé v chvojí...
On dřel jako kůň
však všechno málo
jen všeho půl se dostávalo
co domů nes, holt
šéf byl vůl a mistr pes...

Pak bába víkem zaklepala
jen ke vší smůle
v závěti nic nenechala
ochechule...
Ona syčí jako had, on začal řvát
jako tur a v soukromí armatur
si stěžovat, že ta jeho
je jak zmije a proto pije...
Z hospody se valí líně
pivo v břichu, ruma v lebce
tápe zase jako prase
a ona svině dávno
v sousedství má svýho hřebce...
On jako slon v porcelánu
dom se vrací k ránu
ona chytrá lasička
si vodu stříká na víčka...

A tak mu děti odebrali
a hyeny se vysmívaly
" ó, pán chtěl býti tatíkem "
to se takhle někdy stává
když soudkyně je blbá kráva
a starej osel právníkem...
(přít se o tom nemá ceny
právo není štika dravá
spíše krtek zaslepený)
A slepice úřednice
co mu tohle doručila
mezí řečí poradila
ať se někam odstěhuje
a děti zřídka navštěvuje...

Jak stará želva do piva
teď kropí svoje hořký slzy
a prej už mu moc nezbývá
a prej to bude brzy....
A ona švarná křepelka
po náměstí honí štěstí
po barech a na rautech
krátká sukně, kabelka
a prej jde hodně po autech...

Když noc se schová za Polárku
můžeš v tichu ještě dnes
z té lavičky, kdysi v parku
slyšet : ...pět peněz...
...pět peněz...
...pět peněz...
Autor Houda, 22.07.2011
Přečteno 296x
Tipy 18
Poslední tipující: hašlerka, jitka.svobodova, CULIKATÁ, René Vulkán, divoska_jaja, hloubavá, labuť, lacerta.agilis
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

chytrý a úsměvný

22.07.2011 12:08:00 | René Vulkán

Jejda - vtipně pravdivá zoologická!

22.07.2011 09:58:00 | hloubavá

Zajímavý, i ten citát - dobrý! No, já už zvíře jsem. Třeba tady na literu E.T.-zvířátko z jinýho světa :D

22.07.2011 08:47:00 | E.T.Jane

Napadla mne otázka, ze kterého zvířete vlastně pocházíme.? :-)

22.07.2011 08:27:00 | labuť

Dobrý!! Krásná hra. :) Ty jsi zvíře!! Jen přemýšlím, které.:)

22.07.2011 08:17:00 | lacerta.agilis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí