U měsíční brány

U měsíční brány

Anotace: vymodlená odpověď (není současná, ale ani stará... jako žena nikdy nezapomenu na svůj sen, mít s Tebou dítě... jako matka čtyř dětí v souvislosti s věkem... občas příliš dlouho musím čekat na každoměsíční odpověď...)

Vyslechl jsi dvě ozubená kola
život a smrt,
zvážil jsi ingredience mého osudu
v kombinaci s těmi,
se kterými jsem svázána,
a pochopil,
že slunečnice nemusí být vždy
tou vyvolenou
na zahrádce světla

Nebo jsem to pochopila já?

Ten řetízek dní byl
jen jakousi zkouškou
ženského světa?

Mužský princip ve mně zvítězil,
nerada to přiznávám…

Srdce držím na obojku
jako poslušného psa
a díky své povaze
mám čisté svědomí
Ve skutečnosti

Ve snech
Tě lákám do svých růžových spirál
a v kolébce mateřství
ruším křižovatky bojů

Na okruhu týdne
jsme se setkali
Ani jsi to nepostřehl,
když na betonových zábranách
vykvetly vlčí máky

Myslím, že se po mě staly
svatou květinou měsíce
Autor Levandule, 23.07.2011
Přečteno 449x
Tipy 42
Poslední tipující: mkinka, Boscai, G.P., James Libustka, vapiti, isisleo, Severka, jedam, Emmelia, labuť, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... posílám obětí Věrko :-)

30.07.2011 16:30:00 | vapiti

:-*

26.07.2011 19:48:00 | isisleo

nebudu lézt gabkinovi do zelí... teda komentářů, cítím to stejně... :-)

24.07.2011 20:06:00 | labuť

mě se tahle líbí, aždopádně ta metafora vlčích máků...je zajímavá

23.07.2011 21:32:00 | whiolet

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí