Bánší - (Bansche)

Bánší - (Bansche)

Anotace: Irská víla přepovídávající smrt...

Všude tma, jen meluzíny vzlyk,
a spolu s ní tě probudil můj křik.
V nočním šeru slyš můj plachý hlas,
někomu zde krátí už se čas.

Můj zpěv už od pradávna bere lidem spaní,
nemá sice slov, však obsahem dost ranní,
slyš můj jekotavý žal a můj táhlý pláč,
věz, i mne samou trápí, co jsem vlastně zač.

Do těla se zabodává mráz,
dle hlasu Mne pozná každý z vás.
Noční běsy u mě tančí,
už jsi ve mně poznal Bánší.

Propojená s meluzínou,
pláču, až i květy hynou,
až v tom pláči slyší kde kdo zpěv,
a jiný jen kvílení a řev.

Jsem bosá v bílém nočním prádle,
můj krok vede k tobě právě.
V očích mých se odráží jen tma,
věštím lidem proroctví moc zlá.

Hledíc do mé smutné tváře,
třeseš se, můj pohled váže.
V tváři úděs, v očích slzy,
navštíví tě smrt, už brzy.
Autor Anjesis, 24.07.2011
Přečteno 617x
Tipy 25
Poslední tipující: Nik.Mirror, Dominik Plesr, E., moira, khantengri, seh, Charibeja, la loba, Emmelia, James Libustka, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

wow, nádherná báseň! nemá sice tu melodičnost, kterou u básní miluju, ale styl, kterým je napsaná, má taky dost do sebe.. :)) to skoro "usekávání" je svým způsobem zajímavé a utváří tak celou báseň (a myslím že tak to bylo i plánované.. ?). Když má navíc báseň i skvělý námět, nedá se takřka nic vytknout.. ;))

31.07.2011 17:38:00 | moira

moc dobrýýý! ST

25.07.2011 12:36:00 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí