Elixír

Elixír

Anotace: ...mládí

Starci a stařeny,
chtějí se napít elixíru mládí,
hle, naděje jejich jsou zmařeny,
mládí jim z dohledu zvesela pádí.

Myslí si, že jej chytí,
věří v to, věří v naději,
chytí mládí do rybářských sítí,
to se jim přesto rybáři vysmějí.

Ovšem, ač jim již oči neslouží,
napijí se z vody neživé,
chutná jak déšť z oslizlých louží,
a oni zmírají v bolesti palčivé...

...hlupáci, co nemají nic na práci...
Autor Tomáš Přidal, 25.07.2011
Přečteno 279x
Tipy 10
Poslední tipující: Jiná, Houda, James Libustka, modrá..., CULIKATÁ, Květka Š.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

proč tahle báseň??

25.07.2011 17:39:00 | Meriel

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí