Splněný sen

Splněný sen

Anotace: Moc básní jsem zatím nenapsal tak doufám, že je srozumitelná a čtenář pochopí co autor myslel. :)

Moře vzdálených světel se mihotalo kdesi tam nahoře,

malý zvědavý chlapec na ně upíral svůj zrak,

proud barevné masy kolem něj ubíhal s bezduchou pravidelností,

on mu nedával sebemenší naději,

kouzlená světélka prosvítající skrze temný plášť,

obklopující malý kamínek kdesi tam,

vykreslila mu úsměv na tváři,

jeho mysl tápala v temnotě černější, než kterou pozoroval,

jeho zítřejší cesty budiž poznamenány tímto okamžikem,

a jeho život budiž cestou do neznáma.



----------------------------------------------------------


Jako chřestýšův ocas chvěl se, zrak namířený vzhůru,

strach pohřbený pod zbytky nejistoty,

vůně tikající svobody zaznívala prázdnotou,

rudé blesky šlehající z jeho stroje dávaly znamení,

tajemné tečky obklopené temperovými barvami,

neúprosné světlo domova, nekonečná, dech beroucí propast,

šumivý hlas otevřel jeho oči, náhle byl pohlcen,

všemohoucí bublina jsoucna.
Autor kicker, 25.07.2011
Přečteno 262x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí