Vyhaslá zápalka

Vyhaslá zápalka

Anotace: ***

***


Šeptala vyhaslá
zápalka chodníku,
že někdo na rohu
počural zeď,
potom si poskládal
nádechy v hrudníku,
poškrabal od štěrku
zjizvenou pleť.

S prázdnýma rukama
v závětří usíná,
po nebi zažloutlém
brouzdají supi...
Kámen se ustrnul,
ruka se zatíná,
chvíle se hromadí
jak hvězdokupy.

V krabici od cukru
ukryté pahýly
příčin a následků
amputovaných,
tváří se jako by
tragické nebyly,
jako by neznaly
chuť kapek slaných.

Těžké a zbytnělé
výpary z popelnic
jak líná kočka se
po dlažbě plouží,
vnikají do sklípků
rozbolavělých plic,
společně s vlhkostí
podzimních louží.


Oblohu sevřenou
šedými činžáky
sešlehal do ruda
sluneční bič,
vyhaslá zápalka
s mírnými rozpaky
propadá mřížkou
a odplouvá pryč...


***
Autor church.666, 27.07.2011
Přečteno 354x
Tipy 12
Poslední tipující: jitka.svobodova, Jeněcovevzduchukrásného, VEDz RVAHEs, PangurBaan, Julien, labuť, Kapka, Květka Š., ECHO PARAZIT, Grace
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

umíš to výborně poskládat.....ST

14.03.2015 23:06:24 | jitka.svobodova

Děkuji :-) Tohle měla být původně básnička, ale nějak se mi to asi nezadařilo správně vložit...

14.03.2015 23:09:14 | church.666

Jo, skvělé. Osudové. Jako střípek ze vzpomínek. Silný zážitek.

01.01.2015 01:33:06 | VEDz RVAHEs

tak to je brutálně černý a šedy dílo,fakt mě to natchlo.

28.07.2011 09:07:00 | ECHO PARAZIT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí