STAREJ ZÁVIŠ

STAREJ ZÁVIŠ

Anotace: ...

STAREJ ZÁVIŠ

Té noci starej Záviš pil
jakoby snad neměl klapku
jakoby chtěl umřít na té židli
a trhem posledním, ještě nevystydlý
slíznout i tu drobnou kapku
kterou před tím na stůl utrousil...

A nikdo neví, proč tak strašně pil
proč do kalíšku svoje nitro schoval
snad kráva se mu zaběhla, snad dcera
snad syn povýšil na konduktéra
možná špatně nakoupil, snad dobře prodal
a možná si jen játra vykloubil...

Té noci starej Záviš strašně pil
a snad neměl ani důvod žádný
snad se chtěl jen ujistit
že po těch letech umí ještě pít
....................
a nad ránem se jeho Anděl Strážný
ve stodole na hambálkách oběsil...
Autor Houda, 28.07.2011
Přečteno 900x
Tipy 24
Poslední tipující: jitka.svobodova, Lota, Emmelia, zenge, Psavec, Linzerka, Mbonita, hašlerka, Fanosh, labuť, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Zajímavá báseň. Tady je taky jeden, co se kvůli němu už muselo minimálně 10 andělů oběsit.

31.07.2011 12:12:00 | Marťafon

tolik běžné se zajímavým koncem

31.07.2011 09:53:00 | patricie

Tohle je dobrej příběh.

28.07.2011 12:57:00 | ECHO PARAZIT

Moc se mi líbila!

28.07.2011 07:49:00 | jiljovský

Chudák anděl! (ale zas tak moc se mu nedivím)

28.07.2011 07:32:00 | hloubavá

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí