Cesta přes prahy

Cesta přes prahy

Anotace: Když děti odrůstají a touží po změně hnízda, vždycky je něco, co je k tomu vede. Tak jako v mém případě.

Z rány plamen vyšlehl
a tvrdě mě udeřil přes levou tvář.
Žij ještě chvíli pod touhle ochranou
a život si zkaž!

Chci utéct z té země bez slunce
ze šedých komnat bez punce.
Chci utéct z těch prahů,
které vystavěl můj otec,
chci změnit příjmení,
rodiště a obec.

Plamen popálil i většinu mého já.
Prý že jsem pro bolest stvořená.
Sypkým pudrem si mažu popálené pěsti
a marně si přeji jen kapičku štěstí.

Chci utéct před sílou ohně a větru.
Půjdu klidně s nákupní taškou
a přes rameno přehozeném svetru.
Pár peněž z vlastních platů vezmu si
a všechna pouta zpřetrhám na kusy.

Jen utéct a vědět, že už nikdy nezabolí
slovo vedřené jak cejch kobyle do kůže.
Utéct se svou láskou
a vědět, že už na mě nikdo z nich nemůže
Autor melebele, 09.02.2006
Přečteno 385x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Je spousta lidí, co takhle to cítí,
doufají, že volní,
své štěstí do hrsti chytí... Snad to vyjde.

27.02.2006 12:00:00 | Krtica

zajimave a dost smutne. Az me skoro vyhrkly slzy.

09.02.2006 23:32:00 |

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí