OD SRDCE K SRDCI

OD SRDCE K SRDCI

Anotace: Nedělní "báseň" o básnění

Sbírka: ŽÁRLIVOST

Zde nesoutěžím
To bezpečně vím

Zveřejnit báseň máš
to není přece mariáš
Nikoho nepřebiješ
snadno to i přežiješ
když skoro nic nemáš
Vynes, co v ruce máš

Verše jsou i přísloví
nebo zahrávání se slovy

schválně, kdo to zodpoví
Nic zlého k tomu nepoví
Ať se mnozí zamyslí
Vím, píšu i nesmysly

Když se v tom nevyznám
tak nesměle se ptám
snad na to právo mám
„Co tím chtěl básník říci“
když tvořil s hořící lící
v létě, v zimě i v beranici
kdekoliv, třeba před radnicí

Není důvod, končit pláčem
Prý radostí a rádi skáčem

Závěr
Každý verš má cenu svou
Byť krátký, ve větách dvou

však s „dlouhou“ myšlenkou
Autor RU 82, 31.07.2011
Přečteno 329x
Tipy 9
Poslední tipující: jitka.svobodova, Emmelia, čas.běží, Květka Š., CULIKATÁ, Kars
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí