Půlnoc

Půlnoc

Anotace: 'kájení' nechte napokoji :-D děkuji.

Hodina půlnoční, tak rozverná,

sama příroda, temná a zakletá.

Hlasy stromů, tiché, zanikající,

jen málo lidí, slyšeti chtící.



Na nebi, moře hvězdokupy,

jejichž světla jako blikající stopy.

Po nebi, rozmístěné, laškující,

tajemství životů i smrtí střežící.



Dole na zemi, v temné louži života,

tam, duchové, kde dlí i nicota.

Ztracené sny, malé, umírající

a světlo padá, mezi stromy, na náhrobky spící.



Vyprávěje, němě, příběh svůj,

jednou bude, drahý, také tvůj.

Zdobený, snad, časem uhlazen,

jen pomník životu, skomírající, zavržen.



Jenom, světýlka, malá mihotavá,

na nebi, vševidoucí, tak stará.

Znají, příběhy, starých dní

i přání, dětí, nevšední.



I duchy, vidí, průhledné,

toulající se, okolo, zašedlé.

Ztracené, mezi světy, plačící,

Nenacházeje, cestu, tiše kráčící.



A za okny, obydlí, lidé sní,

malicherné, sny, kájení.

Nevnímaje, tichý svět,

tam, za okny, v svitu hvězd.
Autor Rhiana E. Nebresk, 31.07.2011
Přečteno 309x
Tipy 5
Poslední tipující: CRASH, whiolet, Sleepwalker
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:) nejlepší na složení básní...a děsením sama sebe...

02.08.2011 13:04:00 | whiolet

Půl noc.. Dobrá je..

01.08.2011 00:21:00 | Sleepwalker

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí