Ponurá

Ponurá

Anotace: no prostě ponurá, pochmurná

Mihotavý plamen svíčky
Stíny vrhá na ponuré zdi
Na nich od plísně flíčky
Znaky dávno padlé cti
Do země zatlučené tyčky
Zdobí koroze a rzi
Pak zacinkají venku klíčky
A rozeštěkají se psi.

Déšť se valí dolů z mraků
Bahnitá je pod ním zem
V řece plavou kusy vraků
Roztříštil se něčí sen
Na větvích visí řady háků
A nikdy nepřichází den
Divadlo bez herců a bez diváků
To smrtka chodí zase ven.

Rozbitý chodník z něj kořeny trčí
Dlaždice všude kolem poházené
A těsně nad zemí ledový vítr fičí
Mohutné duby až u země pokácené
Jak hrobky které stále mlčí
Leč rakve jsou na třísky rozmlácené
Díramy v okapu voda chladná crčí
Do díry v zemi do pekel otevřené.
Autor Johny Styx, 31.07.2011
Přečteno 229x
Tipy 6
Poslední tipující: Leedram, lacerta.agilis, ECHO PARAZIT, lexus
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

xD kdyby to byl facebook tak ti za tenhle koment hodim "palec na horu" xD

31.07.2011 22:44:00 | Johny Styx

první tipující byl lexus a u mě to máš za luxus.

31.07.2011 22:31:00 | ECHO PARAZIT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí