VĚZENÍ

VĚZENÍ

Anotace: Vlastní zkušenost komunistické zlovůle náčelníka Vojenské lékařské akademie v HK

Sbírka: ŽÁRLIVOST

Čtyři bílé stěny – holé
místo nebe klenutý strop
Větrá se škvírou pod dveřmi dole
k výchově živých, napolo hrob

Okno cely, neprůhledné ovšem
vede na ulici, kterou jsem chodil
a půjdu zas, až budu po všem

Z mnoha křížů sestavena mříž
Posiluje naději, možná víru
Nebo nad tebou dělá kříž

Nekonečný čas ve vězení
i nuda nutí k přemýšlení
o tom co bylo, bude je a není
jak se celý život přetváří a mění

A žalář, neslavné dědictví pralidí
snad jednou kdosi bez lítosti odklidí
ať synové našich synů už nikdy nevidí
jak se žije bez svobody, bez lidí
Autor RU 82, 02.08.2011
Přečteno 306x
Tipy 7
Poslední tipující: ilaila, jitka.svobodova, danav, Skalsky Pavel, Noc17
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí