Tento rým

Tento rým

Anotace: no comment, please

Tento rým

Aj keď kosti sa zmenia v prach
a aj kameň sa rozpadne
Aj keď srdce bude zvierať strach
a ráno bude v nedohľadne
A aj keď zomriem: A vy tiež
tento rým bude ďalej znieť.

Keď vietor odveje prach starých dní,
keď zhasne sviecu: aj tá len zadymí
všetko z našej doby príroda zborí
no tento rým bude znieť ako nový.

Aj keď mesiac mnohokrát vyjde na oblohu,
slnko vystúpi hore a zase dolu
myšlienka uletí: a zhasne deň
ja prestať písať nemôžem.

Aj keď sa moje meno zabudne a budem mŕtva,
nie, vôbec mi to v hlave nevŕta,
že o mnoho vekov, keď sa zmenia zvyky sveta
každý môj verš stále svetom lieta.
Autor Elyona, 05.08.2011
Přečteno 303x
Tipy 8
Poslední tipující: angellka, Elisha, Matsuyama Tatsuko-chan, tato22, s.e.n, Donne
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ano, každý chce, aby tu něco zanechal..

15.09.2011 16:46:00 | Elisha

Báseň plná naděje.
Též bych si to přála
a snad i pro nějakou mou básničku.

20.08.2011 08:37:00 | s.e.n

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí