.

.

Anotace: o marnivých touhách

docela bych chtěl být tečkou
jistě, jde zhola o můj dojem
všechno, pokud vím, má svoje pro a proti
ale taková tečka je úžasná věc
nezabírá na světě skoro nic
nikomu neškodí a málokdo je z ní paf
ale sama pro sebe má šmrnc
nikde nezačíná
nikudy neprochází
je dost nezávislá
nemá formu, nemá čas, a co je hlavní:
hlavní - si nechám na konec.
těžko se hodnotí její krása
je trochu nudná
taky má malý vliv
(anebo ohromný, v tom bývá podobná
lidem, zvířatům a vzduchu)
a jak vidno, není tak přihlouplá
jako nerytmická poezie
navíc tu vždycky byla
každý si ji může nakreslit
kdy si zamane, prostě kdykoliv
do písku, na vodu, prachsprostě tužkou
a hlavně, je tu ta jedna věc
že nikdo nemůže tečce upřít
ať se na ni dívá odkud chce
ať ji maloval kdokoli
že jen tak sama pro sebe
je tečka nekonečná..
Autor Monterey, 06.08.2011
Přečteno 220x
Tipy 3
Poslední tipující: CULIKATÁ, hloubavá
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí