Kabaret

Kabaret

Anotace: Šantán snů

Sama v postmoderním šeru
v šatníku eskamotérů
bloudí dívka ztracená
odhalená kolena
ukázala víc, než by chtěla
vedle sebe v přikázaném směru
zamrkala světla nedospělá
převozník na proudem hnaném voru
objevil se v záři reflektorů
falešně zpíval o bolesti srdcí
když v tu chvíli, jako na potvoru
vypadl proud

Nelze obeplout
útes, na němž krásná Lorelei
rozčesává vlasy
posaď se a v karty s ní hraj
mariáš o dva cestovní pasy
na pravdu Boží
dokud k spánku se neuloží
Bludný Holanďan
pak ztratíš vědomí

záložní plán
selhal
z šatny se přibelhal
veterán souboru
stoupá nahoru
o francouzských holích
a slova se drolí
na jazyku - šmirglpapíru
ředitelů vesmíru
plný je sál

Zborcené varhany
zazněly
modelka do vany
lehla si
do vany s pěnou
stáhněte ocasy
mezi nohy
rozkaz zněl strohý
jen slepý bluesman
na foukací harmoniku hrál
Autor František Novotný, 07.08.2011
Přečteno 728x
Tipy 11
Poslední tipující: tato22, James Libustka, Jožin z Moravy, Gabrielle, Špáďa, Elisha, Tomáš Přidal, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Název čpí sice šantánem,
však verše voní poezií,
a to i brzy nad ránem,
kdy květy první rosu pijí...

08.08.2011 02:08:00 | Špáďa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí