Tyrkysové světlo

Tyrkysové světlo

Anotace: ve mně

Ta tyrkysová lampa nechce zhasnout

Je v ní moře
Tvých polibků,
měkké stopy v trávě,
když Tvé bosé myšlenky
jsou spojené s mými
krajkovým nekonečnem

Předbouřkové s prosluněným nebem
ve svatebním tanci
nerozlučitelného jing a jang
vsakují skorodoteky dokonalosti
do vůní fialek
a maminčiny polévky
(je jedno, jestli Tvé nebo mé,
mateřství jí vždy dává
kouzlo krásné lidskosti)

Ta tyrkysová lampa nechce zhasnout

Má v sobě
lesy z našich procházek,
slzy mých očí
a pot Tvých dlaní

Ta tyrkysová lampa…

… nikdy nechci najít její vypínač…

Ještě, že neexistuje…
Je to jen pocit v mém srdci…
Jen pocit?
Autor Levandule, 11.08.2011
Přečteno 448x
Tipy 29
Poslední tipující: mkinka, Boscai, G.P., STIMPRE, René Vulkán, Severka, jedam, hašlerka, zelená víla, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Doufám, že v příštích dnech dostane novou náplň :-)

27.09.2011 09:40:00 | G.P.

Gratuluju k šestisté básni. Stojí za to.

22.08.2011 00:12:00 | René Vulkán

... určitě není a i kdyby náhodou byl, hýčkej si ho a střež...

11.08.2011 23:07:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí