Medvídek...

Medvídek...

Anotace: Meleme, meleme, boží mlýny...

Buď hodná, Ty malá, Ty líbezná, Ty drahá.
Poslechni ho, jdi s ním si hrát do ústraní.
Pšt.
Plyšový medvídek, hrdina bezmocný. Bez dlaní.
Nemůže tam, nestíhá, bílé vnitřnosti za sebou tahá.
Ty to nevíš, umírá.

Neplakej, ticho buď, vždyť to nebolí. Vždyť je to krásné.
Teď nikdo nic nezmůže, láska je láska, chtíč je chtíč,
Víš?
Zrůda, zaslouží smrt, našla od vlastní prohnilosti klíč.
A bere to, co je Tvé, co je tajné, co láme, to vzácné.
Jsi sama. Proč?

Těžko hledat stébla, dlaně v poutech, oči halí strach,
V těch hnusných časem, v zaprodaných ďáblu nesnázích.
Promiň.
On, anděl černý, co měl Tě chránit, zase s panenkami přichází,
A volavky uvnitř Tebe bijí křídly, křičí na poplach,
Méďo, prosím, kde jsi?!
Autor Daya, 13.08.2011
Přečteno 294x
Tipy 8
Poslední tipující: tato22, CULIKATÁ, Radek.oslov.Šafárik, Bambulka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hlavu vzhůru mám.
Teď aby ji měli i ostatní.

15.08.2011 16:26:00 | Daya

...
ač se Ti zdá, že nemá dlaně,
s důvěrou polož se mu ... na ně ...

a volavky složí křídla, uvnitř Tebe,
zůstanou, už nevolá je ... volné nebe

to Ty ;-)
...
těžká, hodně těžká báseňka ... hlavu vzhůru, bude líp ;-)

13.08.2011 16:13:00 | Bambulka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí