Kapka ke kapce...

Kapka ke kapce...

Anotace: kap..kap...kap...

V kapičce rosy svět se kulatí
kaleidoskop života barvami hraje...
Kdo barvy miluje, ten se neztratí
a s věkem jak dobré víno zraje..

V kapičce vína hledá se pravda
je trpká, jak to víno drsné..
Kdo rád ho směle ochutná
málokdy klidně sladce usne..

V poháru poslední kapka se chvěje..
ticho, chvíle, mžik.. a přetéká...
Kdo v životě s poslední kapkou si hraje,
tomu osud zadarmo nic nenechá..

Kapky slz se z očí koulí,
mokří rozpálené tváře..
Kdo umí plakat a ví, jak duše bolí,
často přeříkává Otčenáše..

Kapička štěstí, to je oč tu běží,
však na ní osud bývá lakomý.
Přijde jednou, dvakrát možná.. stěží,
ale hlavní zásluhu o ní, musíme mít my...
Autor Lada 2, 14.08.2011
Přečteno 525x
Tipy 12
Poslední tipující: hašlerka, nejsembásník, Houda, labuť, CULIKATÁ, NikitaNikaT., Zasr. romantik
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kapičky štěstí jsou to, co nás obohacuje a dělá svět krásný... povedla se Ti!

14.08.2011 18:37:00 | labuť

Štěstí je někdy jako pírko, foukneš a odletí... je křehké, ale dokáže být silné a dlouho vydržet a pravdou je, že mu skutečně musíme krapet pomoc, samo se nikdá nic neudělá.

14.08.2011 16:46:00 | NikitaNikaT.

Tak si do deníčku připiš, že jsi mi ukradla slovo z básničky. Já mám v básničce krasohled a ty tam máš kaleidoskop! Podezřelá shoda! :o)))))

ST!

14.08.2011 16:15:00 | Zasr. romantik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí