Pravda a lež

Pravda a lež

Anotace: Někdy jsme nuceni lhát, ale všeho moc škodí...

Je pravdivější pravda nebo lež?
Ač pravda má hluboké kořeny,
lží také často dlouho nepohneš,
vždyť lež je pravdy odraz zvětšený!

A pravda v pravdě někdy zlá je, bolí,
lež zatím je tak sladká, srdci blíž.
Lží zeptáš se všech vždy a na cokoli,
však v pravdě sotva prostor uvidíš.

Lež v pravdě bývá něžně milosrdná,
když zavede nás do stříbrných mlh.
Leč pravda vryje se až kamsi do dna,
když nejmíň chceš, vypluje na povrch.

Vždyť lež je úprk po zamrzlé říčce,
co mnohdy ústí do mdlob, do závratí.
Tam propadneš se navždy ve chviličce...
... Lež krásná je a za krásu se platí.

To pravda sice přináší ti trny
a dechem sotva stačí pro mládí.
Však její svět je logický a plný
a když jí věříš, pak tě nezradí.

Já nejsem svatá, někdy zalže každý
a vrátí si tak naději či klid.
Však lež umírá, pravda žije navždy
a já chci žít, ne pouze živořit.
Autor Zelená okurka, 15.08.2011
Přečteno 335x
Tipy 33
Poslední tipující: ota.pé, Jiná, Flamy, Jenda P., zenge, hašlerka, ECHO PARAZIT, E.T.Jane, šuměnka, Zasr. romantik, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jak kdyby to psal Bulat O.
K ó
..vlastně OK

15.08.2011 23:42:00 | zenge

výborně napsané a pravdivé,fakt dobrá práce.

15.08.2011 18:35:00 | ECHO PARAZIT

To je super počtení to tvé lživé pravdění :) nebo pravdivé lhaní ? :D Krásná a povedená.

15.08.2011 16:01:00 | E.T.Jane

je pravdivější pravda nebo lež?
a lživější je lež či živobytí?

co vezmeš si a čím zas pohrdneš?
co oželíš a co Tvé srdce chytí???

15.08.2011 15:25:00 | šuměnka

Se Ti povedla... a to náramně, a sama si rozhodni, zda můj názor považuješ za pravdu či lež...

15.08.2011 14:47:00 | Špáďa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí