Cirkus Svět

Cirkus Svět

Anotace: Dámy a pánové! Jen vstupte a zažijte nezažité, poznejte nepoznané! První představení již dnes Vám principál k nohám snes'! Voilá!

Vítejte v cirkusu Svět!
Vstupné je život za život,
A do lóže pětset!

U pokladny stál nedokonale stár,
Sám, pokladníků neveselý pár.
A každému do dlaní ochotně dal
Minci pro převozníka Chárona.
I těm nejmenším a občas dokonce dvě.
Tak platí slova krutého zákona
Cirkusu Svět.

Vstupte do cirkusu Svět.
Karikatury života, nicky,
Ukážeme Vám hned.

Principál je všeho a všech dobrotivý pán,
Co chudým i bohatým by jen bral
Štěstí a snad i pohledy do vitráží.
A poté by se jen smál a jeho knír
By poskakoval v rytmu vídeňského valčíku
Podel cesty lemované hlavami skeptiků.
Hlavně všem mír.

Posaďte se v cirkusu Svět!
Hlavně pozor na nohy,
Zde nikdo neotáčí se zpět.

A lvi řvoucí s falešnou hrdostí,
Oddělují vlastní maso od kosti,
Agrese nespravedlivé slabostí
Nedává jim spát v betonových klecích.
A jejich krotitelé spokojeně usínají při zprávách
ze stohů listů nesmyslně Rudého Práva.
Jsme si dalecí, blízcí.

Tohle je cirkus Svět.
Začínáme.
Jedna, dva, tři, čtyři pět.

Akrobatky vyhazují nohami, výš a výš
Ke hvězdným stropům snových maringotek
A záclonky vyrobené z krajkoví kalhotek,
Poslouchají pouze na láskyprázdný dotek
Peněz. A po šesti dlaních vodek, když budeš chtít,
Smíš šáhnout si níž.
Tak pojď.

Chcípněte v cirkusu Svět.
A klaun brečí, brečí, brečí...
A malovaný úsměv stéká, rozežírá podloží
Šapita cirkusu Svět.
Autor Daya, 15.08.2011
Přečteno 275x
Tipy 3
Poslední tipující: Live to fight, Stoneman
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí