Když nemoc vezme jednoho z rodičů

Když nemoc vezme jednoho z rodičů

Anotace: jen tak z představ...

Skončil konec jednoho začátku,
nepřečte máma už jedinou pohádku.
Nevezme dětsko na svůj dospělý klín,
nezazpívá jediný chlácholivý rým.
Ztratila se v mlze, z které už není cesty zpět,
ale odejít musela a netrpět.
Nemoc ji objímala ve své náruči několik roků
a její manžel při ní stál a držel jí ruku.
A to dětsko malé, nevědělo,
proč máma na bílé posteli leží
a andělé bílí jako nemocniční sestry její dny střeží.
Myslelo, že je to jen hra,
pouhé představení dospělých.
Ale máma už není a z dětské tváře zmizel smích.
Jen slzy tečou a zpětně se ozývá :
„Maminko...“
A dospět už musí samo jak do země vhozené semínko.
Autor melebele, 10.02.2006
Přečteno 320x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je to naaaaaadherne ja sama vim jake to je pis tak dal je to opravdu pekne

31.12.2006 16:18:00 | Ropucha

je to naaaaaadherne ja sama vim jake to je pis tak dal je to opravdu pekne

31.12.2006 16:18:00 | Ropucha

....je to mooooocky smutný...ale přesto parádně napsané......můj názor;)...

11.02.2006 17:12:00 | PeTulDA.snb

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí