Třpytí se damašek

Třpytí se damašek

Anotace: ...v promáčených tmách...

Déšť cvrnká kuličky
do cihlových tašek,
jsou strašně maličký,
a v promáčených tmách
se třpytí damašek.

Hrají hru na přežití,
padají a kutálí se,
jsou z toho rozpačití,
když pak skončí ve
zlaté míse.

Tam ve skupenství kapalném
odpočívají a šplouchají,
v damašku se třpytí diadém,
o který kupci
náruživě smlouvají.

Diadém však není stálý,
rozpouští se v rukou nenechavých,
i kdyby věčné ledy tály,
bude pouze majetkem v rukou slabých.

A slabá útěcha pro všechny kupce,
kteří se mračí nad touto pravdou,
bohatství z lidí dělá jen tupce,
tak zapalte výčitky velkou vatrou!

...a nechte hořet vztek...


dokud svítí naděje,
že svět se očistí
od nenechavého zloděje!
Autor Tomáš Přidal, 22.08.2011
Přečteno 238x
Tipy 5
Poslední tipující: Žqáry, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí