Nespoutaná

Nespoutaná

Anotace: Trocha nespoutání při odpoutání od posledních nádechů zvláštních dní...

Hladovíme po lásce
zapomenuté v zápisnících
ztracených proměnných.
A kdo ví, co ticho od nás chce,
když zpívá o básnících
srdcí ve vlastních verších chycených.

Nad zázraky vyšla duha
a pár okamžiků po ní
objevila se i ta druhá.
A za bouřkovými mraky
vyšel nový východ slunce
obrácen zády k nám a k nim taky.

Nadsázka plná metafor
předtím než na „konečné“
zastaví nás světelný semafor,
přecházející v přechodník,
jenž dovede nás na chodník
další cesty zdánlivě netečné.

A taky trocha ironie
zapsaná do řádek
na oko hořké životní komedie,
která, jen tak pro pořádek,
nekončí jako tragédie,
i když nosí její masku.

(PS: Pro skutečné poznání
je třeba sundat z očí černobílou pásku)
Autor Denael, 22.08.2011
Přečteno 286x
Tipy 11
Poslední tipující: strašidýlko-střapatý, hašlerka, Juan Francesco de Faro, CULIKATÁ, labuť, efeeez
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST... Ale s tvým PS tak úpně souhlasit nemohu, někdy je lepší pravdu nevidět, někdy totiž bolí...

23.08.2011 19:57:00 | strašidýlko-střapatý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí