Prostě perfektní

Prostě perfektní

Anotace: Je fajn být svá... za každou cenu!

Sbírka: Himmlhergot...život

Ne, nejsem perfektní, mnohé mi chybí,
to, co se většině lidí líbí.
Dokonalost hledáme jako Svatý grál,
i přes anorexii se pro ní každý dral.

Proč prahnout po něčem, čím nejsem?
Snem o dokonalosti, jsi jeho vězněm.
Ale neexistuje, tak proč o ní stát,
raději se o svou identitu bát.

Každý jsme originál, proč být kopie,
která se při prvním nezdaru jen tak opije.
Dokonalá iluze se zdá být tím pravým,
však platíme obvykle zdravím drahým.

Buď perfektní podle sebe,
vymysli si vlastní dokonalé nebe.
Zakřič:"Jsem kurník perfektní,jen jste slepí!"
Do vlastních niter kritikové nehledí.

Ti, co kritizují jsou horší než vaše ego,
je to pravda, ačkoliv si to nemyslí kdekdo.
Mít se rád je největší dar,
každý ho hledá, věř, že i car.

Jsem kurník perfektní, nestydím se za to,
že jsem perfektní jen pro sebe, co říct na to?
Lepší být pro sebe, pak jsem svá,
ne jen hloupá hračka tvá.

Velký zadek, malá prsa - no a co má být?
Lepší to, i s tím se dá normálně žít.
Raději břicho než umírat hladem,
velká duše než dokonalé tělo, to má být kladem.

Trhám dívčí časopisy a podobné nesmysly,
jen za komerčním účelem, dámy, vyšly.
Žádná z těch rad nefunguje bez tvé spokojenosti,
dívám se na ně se vší lhostejností.

Jak sbalit kluka - deset triků,
udělej jen pár duševních cviků
a žádné rady nepotřebuješ,
ulovíš, jen když o sobě nepochybuješ.

Žádné malování z tebe krásku nevytvoří,
výstřihy samy o sobě hovoří.
Vše podle sebe dělej, neměj strach,
časopisy jsou tvého sebevědomí vrah.

Perfektní jsme každá ve své výjimečnosti,
taky díky své nenalíčené obyčejnosti.
Celulitida mě netrápí, protože jsem duševně bohatá,
nebojím se na sebe dívat, když jsem nahatá.

Kosti mi nevylézají, žiji jak se dá,
každá bolístka se přece nějak poddá.
Kurník jsi přece perfektní žena,
nepadej nikdy před nikým na kolena.

Nezoufej, ze svých vad,
neřiď se podle pochybných rad.
Byla jsi, jsi a budeš vždy úžasná a dokonalá,
před nikým se neponižuj a nebuď duševně malá.
Autor Rezka Štrochová, 23.08.2011
Přečteno 528x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí