Co zůstává skryto

Co zůstává skryto

Anotace: Do písmenek oděné spodní proudy...

Sbírka: Záchvěvy duše

zakrytým průčelím světa proudí davy odvážných
nebojíce se proniknout utajené pravdy
dítě bez poskvrny jako náhodný pozorovatel
dumá nad sítěmi hloupých snah a lží

pozůstalá vůně neproniknutelného ticha
pod pláštěm dne, pod rouškou noci
zvolna vyplňuje láskyprázdný kout
marnosti lidského snažení

ve víru prázdnoty marně čeká na zázrak
ulpívá na svitu blednoucí víry
zavržena soudci všední obyčejnosti
kteří zaslepeně stříhají křídla duší
Autor Lenís, 24.08.2011
Přečteno 322x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí