Barevný den

Barevný den

Anotace: :-))

Den jako vystřižený
z barevného papíru,
stačí jen narovnat
okraje oblohy
a na slunce nalepit
úsměvnou tvář dítěte
se zlatými vlásky.

Vybarvit oblohu do růžova,
červánky se smějí
jak hladíš jejich obrysy,
noc pláče, že není černá
jako inkoust, ale nikomu
to příliš nevadí,
protože noc vrhá tmu
z propasti na jehož
dno nikdo nedohlédne.

Namamalované květiny
krásně voní parfémem,
který na sebe nastříkala
nějaká slečna, která
se připletla do obrázku,
složila se v něm jako origami,
ale opravdu jí to moc sluší,
když si v něm tak pózuje,
protože pak je ten den krásnější.

A výtvarník, který
zná cenu vlastního umění,
nepřijímá za obraz žádné peníze...


...protože za peníze si inspiraci nekoupí...
Autor Tomáš Přidal, 25.08.2011
Přečteno 292x
Tipy 17
Poslední tipující: Stoneman, jitka.svobodova, hašlerka, labuť, Jiná, lacerta.agilis, Žqáry, Mbonita, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

perfektní.. Taková malá osobní kouzlíčka ve zdánlivé všednosti..:) Hezké.

25.08.2011 12:16:00 | lacerta.agilis

Jé, to je Tomíku hezké, hlavně se mi moc líbí zakončení:)

25.08.2011 10:38:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí