Hodová neděla

Hodová neděla

Anotace: čí só hode....

Již poblíž kostela tvoří se dav
na stráních pasou se desítky krav
vrabci si na střechách cvrlikají
hodovou neděli tady mají

mladí i starší se vyšňořili
muzika začne hrát každou chvíli
pan farář v kostele při mši káže
všude jsou k vidění šťastné tváře

Víno již dozrálo na vinici
ze švestek napálí slivovici
vše z loňské úrody v džbáncích mají
s kapelou vesele zazpívají


Večer sa scházajú v místním sále
při velkém hodovém candrbále
stárci už klobúčky na štorc majú
v kole sa s děvčaty vytáčajú
Autor Heron, 25.08.2011
Přečteno 282x
Tipy 5
Poslední tipující: Mbonita, CULIKATÁ, Donne
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vidím to živě-pěkná básnička.

25.08.2011 09:30:00 | Donne

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí