Mihotavě předurčená

Mihotavě předurčená

Anotace: ...mně samé, i mnoha dalším.

Blázníš po víně
ginu s tonikem okouzlená
a tančíš po strunách v mandolíně,
když zjišťuješ, že co máš,
je hádanka významem světa promyšlená.

Nevidíš, že dýcháš
pro to, co vlastně neslyšíš.
Nechápeš, že otočením karty
její význam povýšíš,
a tak stále dokola mícháš
bez vytažení jediné.

Červenáš se nevinně
pro krůpěje nevyřčených slov,
když doufáš, že naděje
přinese řádky zapadající do osnov
Tvých vlastních snů.

Mihotáš se před svým odrazem
ve světle planoucím z vlastních očí
a doufáš, že procitáš předtím,
než smysl Vesmíru se zase malinko pootočí.

Jsi roztančená v kolotoči
osudu vlastního života.
Ale neboj, i když se každý občas trochu smočí,
neznamená to, že pak jej už nic dobrého nečeká.

Autor Denael, 26.08.2011
Přečteno 306x
Tipy 17
Poslední tipující: Chancer, James Libustka, Juan Francesco de Faro, jitka.svobodova, CULIKATÁ, Hazentla, strašidýlko-střapatý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí