Zastav

Zastav

Anotace: ***

Drobné bolesti všedního dne,
Tu rozprší se, tu déšť pomine.
Tu duha samet co hladí po duši.
A ptactvo jenž brázdí ovzduší.

Děvče travinu s rosu češe bosími údy,
Netušíc, že stařec na ní ukojí své pudy.
Směje se, baví a dětinsky třeští
Ve křoví si chlípnost zbraň leští .

Bože, zastav čas nepřihlížej, Jsi-li,
nedovol ať se tak stane!
Prozřetelnosti zastav. Jinak je nad mé síly,
Ti pak nadále říkat Pane.

Drobné bolesti všedního dne,
Tu rozprší se, tu déšť pomine.
Tu duha samet co hladí po duši.
A co se stalo nikdo netuší.
Autor Edmond Kadad, 27.08.2011
Přečteno 307x
Tipy 4
Poslední tipující: Lasombra, slečna.závist, CULIKATÁ, tato22
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí