Hrůzný osud

Hrůzný osud

Anotace: Nevím kam tu básničku zařadit a kam by se hodila. Líbí se vám?

kdosi bloudí ulicemi
plíží se kolem dřevěných dveří
svléká mladé dámy a šermuje s jejich muži
popíjí u baru a hraje na harmoniku
svou smutnou píseň životní
utíká když nemá na zaplacení
spí v trávě se svým kloboukem
přes obličej daným
poklidně odříkává svou modlitbu v kostele s věží
a obědvá svůj oběd u cizích dveří
sedí tiše v hledišti sledujíc divadelní scénu
prochází po promenádě
pozoruje lodě v přístavu
pomalu loudá se po dlážděné cestě k hřbitovu
tam pod starým dubem je náhrobní kámen
u něj dívka uplakaná v ruce fotku držící
on sleduje ji v klidu z dálky a o chviličku později přiblíží se k ní

dívka náhle zvedne se a on nechápe ten hrůzný osud
když na náhrobním kameni spatří svojí tvář
dívka smutně zašeptá "odpočívej v pokoji"
a pak projde jeho tělem které-bohužel-nevidí...
Autor Marsinka, 28.08.2011
Přečteno 262x
Tipy 3
Poslední tipující: Kaina, ECHO PARAZIT, Elisha
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

souhlas s koleginí pode mnou.

29.08.2011 21:21:00 | ECHO PARAZIT

dobře vystižená atmosféra

29.08.2011 21:15:00 | Elisha

pěkná básnička o životě, dobře že prošla, protože kdyby ji hrůzný osud zastavil, znamenalo by to pro ni cosi zlého.. ano, líbí.

28.08.2011 16:23:00 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí